JÄSENKIRJEET

Turun Palveluskoiraharrastajat jäsenkirje 2/2023

Mukavaa syksyä kaikille!
Kesä alkaa olla ohi jatoivottavasti kaikki ovat päässeet treenaamaan ja harrastamaan koiransa kanssa. Johtokunta on kokoontunut kuukausittain ja muutamia juttuja on taas koottu tähän jäsenkirjeeseen.

- Vanton pienempi koulutushalli Raisiossa (Vantontie 68) on vuokrattu ajalle 1.11.23 – 31.3.24 aina torstaisin klo 18-20 yhdistyksen jäsenille. Hallilla ei ole erikseen kouluttajaa vaan jokainen treenaa omatoimisesti. Paikalla on kuitenkin eri tasoisia treenaajia eli apua ja jelppiä varmasti saa kysymällä.
Yhdistyksen FB-sivuilla tulee olemaan viikoittain kysely, ketkä tulevat paikalle. Samaan tapaan kuin nyt on jälkitreenit tai kisaavien tottikset. Eli ilmoita tulostasi viikoittain FB-sivuilla ja ilmesty paikalle haluamasi ajankohtana. Hallitreenit ovat ilmaiset jäsenille.

- yhdistys järjestää BH eli käyttäytymiskokeen ti 5.9.23 ja tähän tarvitaan vapaaehtoisia! Hommat ovat helppoja ja niihin saa tarkan opastuksen. Ilmoittaudu Sessalle meilitse sessa81@gmail.com

- knoppitietona; yhdistyksemme talkoili Helatorstain Turun Koiranäyttelyssä ja yhdistyksen kassaan saimme siitä 1000€! Nämä talkootyöt ovat siis todella tärkeitä yhdistyksen taloudelle ja isot kiitokset kaikille vapaaehtoisille, jotka ehditte ja jaksatte niihin osallistua.

- muutamia juttuja Haunisten koulutuskentän käytöstä
kenttä on tarkoitettu koulutuskäyttöön eli ei koirien leikityspaikaksi tms. Kentälle mahtuu myös useampi treenaaja kerrallaan, tilaa on onneksi kiitettävästi.
Kentän parkkipaikka on tarkoitettu yhdistyksen kentällä treenaaville eli autoa ei voi jättää meidän P-paikalle ja lähteä treenaamaan toiselle kentälle. 
Dobermanneilla on omat treenit kentällä aina maanantaisin ja perjantaisin, silloin heillä on etusija kentän käyttöön.

- yhdistys on hankkinut neljä hyppytekniikkatreeneihin sopivaa estettä. Lisäksi löytyy noutokapuloita sekä pressueste.
Nämä sijaitsevat kentällä ns. lukitussa pikkukontissa ja niitä on mahdollisuus lainata kentällä tapahtuviin treeneihin. Avaimen pikkukonttiin saa käyttöönsä olemalla yhteyksissä sihteeriimme Miraan meilitse sihteeri.tph@gmail.com tai torstaitottisten aikana kouluttajiltamme. Avain luovutetaan 20€ panttia vastaan eli summan saa takaisin avaimen palautuessa.

Tässä syksyyn liittyviä ajankohtaisia asioita. Muistakaa aina välillä kurkata yhdistyksen nettisivut sekä FB-sivut, niissä ilmoitellaan myös ajankohtaisia juttuja. Ja varmasti torstaitottiksissa tavataan, kahvit myös tarjolla aina koulutuksen jälkeen kopilla.

Terveisin johtokunnan puolesta,

Tuija Kardin

Tiedottaja, Turun Palveluskoiraharrastajat ry


Turun Palveluskoiraharrastajat jäsenkirje 1/2023

Hei kaikille!
Ja tehdään tästä vuodesta entistä parempi! Ainakin johtokunta on suunnitellut kaikkea mukavaa pitkin vuotta, seuraile tiedotusta joko yhdistyksen nettisivuilta tai FB-ryhmästä.
Aloitetaan JÄSENMAKSUTIEDOILLA. Erillistä laskua ei tule joten kopsaa tästä tai FB-ryhmästä tiedot ja toimi sen mukaan, niin olet tänäkin vuonna mukana yhdistyksen toiminnassa!

Jäsenmaksut pysyvät samana vuodelle 2023:
Varsinainen jäsen 30,-
Perhejäsen 10,-
Tilinumero on FI26 4309 0010 6352 33
Maksun viestikenttään kirjoita jäsenen nimi ja vuosiluku 2023.
Eräpäivä 15.3.2023
Jos yhteystiedoissasi on muutoksia, ilmoitathan niistä jasensihteeri.tph@gmail.com
Muita asioita keväälle/kesälle/syksylle kalenteriin merkattavaksi:
- torstaitottisten alkamispäiväksi on suunniteltu sään salliessa 30.3.2023.
- kenttätalkoihin tarvitaan reippaasti osallistujia, päivämäärä on (sään salliessa) 29.4.2023
- tulossa jälkileiriviikonloppu 13.-14.5.2023, kouluttajana Pauli Hasu. Tarkemmat tiedot myöhemmin. Myös syksylle on suunnitteilla samanlainen jälkiviikonloppu, samalla kouluttajalla ja ajankohta 9.-10.9.2023.
- hakuleiriviikonloppu myös suunnitelmissa, vetäjänä Sari Hikman. Odotamme vielä vahvistusta, alustava ajankohta 27.-28.5.2023, tarkempia tietoja tulossa myöhemmin.
- alustavasti sovittu peltojälkiviikonloppu 12.-13.8.2023, kouluttajana Kristiina Torikka.
- Tottispäivä pidetään 26.8.023, vetäjänä tuttu Reija Puranen.
- kolmen kerran hyppytekniikkakurssi on myös suunnitteilla, kouluttajana Marianna Asikainen.
- muistakaa kaikki lempeät kesäyöt... TPH on lupautunut järjestämään yövartioinnin KV näyttelyyn 1.-2.7.2023. Paikkana Metsämäen ravirata. Tämä on tärkeä pesti yhdistyksen talouden turvaamiseksi!
- suunnitteilla myös match show, tarkempia tietoja tulossa myöhemmin.
- kouluttajapalaveri pidetään ennen toimintakauden alkua, tarkempaa infoa tulossa. Lisää kouluttajia mahtuu mukaan, laita meiliä koulutusvastaava.tph@gmail.com
Lisäksi olemme saaneet mukavan yhteistyöehdotuksen SporttiRakilta:
Otamme yhteyttä yhdistykseenne, koska olemme avanneet nyt tammi-maaliskuulle 2023 seuroille mahdollisuuden lähteä mukaan yhdistysyhteistyöhön, joka sisältää samalla omalle jäsenistöllenne tarjottavaa etuutta sekä yhdistykselle samalla kerrytettävää sponsorirahaa.

Tarjoamme siis seuroille mahdollisuuden tarjota omille jäsenilleen SporttiRakin 12 kk PRO-jäsenyyttä alennettuun -20 % hintaan, ja riippuen kimppatilaukseen osallistuvien määrästä, maksamme yhdistykselle suoraan sponsoritukea 200 € jokaista kahtakymmentä tilausta kohden. Tämä antaa teille mahdollisuuden kerryttää yhdistyksen sponsorikassaa samalla kun voitte tarjota jäsenistöllenne edullisen pääsyn kattavan tietopankkimme ääreen, oppimaan uutta ja kehittymään koiraharrastajina laadukkaan tiedon äärellä. SporttiRakki on suomen laajin ja monipuolisin tietopankki koiraharrastajille.
Käy tutustumassa SporttiRakin monipuolisilla, koiraharrastajille suunnatuilla sivuilla www.sporttirakki.fi tai yhdistyksemme FB-sivuilla. Kun päätät osallistua tähän yhteistyöhön yhdistyksemme erikoishinnalla, laita meilitse yhteystietosi jäsensihteerille jasensihteeri.tph@gmail.com viimeistään 29.3.2023.
Alennuksen saamiseksi tarvitaan siis 20 jäsenyyttä eli nyt kaikki rohkeasti mukaan!
Eli kaikenlaista on suunnitteilla ja sovittuna. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia tai toiveita, mitä haluaisitte yhdistyksessä tapahtuvan. Ja kaikki varmasti muistavat, että yhdistys = me kaikki jäsenet, meitä kaikkia tarvitaan toiminnan pyörittämiseen.

Terveisin johtokunnan puolesta,

Tuija Kardin

Tiedottaja, Turun Palveluskoiraharrastajat ry


Turun Palveluskoiraharrastajien jäsenkirje 2/2022

Hei Nyt on jo siirrytty kesäaikaan ja on pikkuhiljaa aika herätä talvihorroksesta. Ohessa tulevia tapahtumia.

Arkitottisten aloitusajankohtaa siirrettiin kentän kunnon vuoksi ja uusi aloitusajankohta on 21.4.2022 klo 19. Kevätkausi jatkuu aina 30.6.2022 saakka. Koulutuskertojen teemat löytyvät nettisivuilta Tottiskalenterista. 

23.4.2022 klo 10 pidetään kenttätalkoot Haunisissa. Tervetuloa osallistumaan. Talkoissa saatavilla pientä tarjoilua. 

26.4.2022 klo 17 alkaen pidetään esineruutu pop up-tapahtuma. Tapahtuma on kaikille avoin. Ilmoittautumiset 24.4. mennessä sähköpostilla sihteeri.tph@gmail.com. 

27.4. - 18.5. pidetään tutustumiskurssi pelastukoiratoimintaan. Koulutus sisältää kaikille avoimen Peko-infon 27.4. klo 18 sekä maastoillat 5. ja 11.5. sekä kentäillan 18.5. Kurssille otetaan 6 koirakkoa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus maksaa 30,00 € (pelkkään Pekoinfoon osallistuminen maksutonta). Ilmoittautumiset sähköpostilla koulutusvastaava.tph@gmail.com 25.4. mennessä.

 14.-15.5. pidetään hakuleiri Paimiossa. Kouluttajana Sari Hikman. Leirin hinta on 55,00 € pitäen sisällään koulutukseen ja pientä purtavaa. Leirille otetaan 8 koirakkoa ilmoittautumisjärjestyksessä. Sopii kaiken tasoisille. Ilmoittautuminen sähköpostilla sihteeri.tph@gmail.com. 

25.5.2022 pidetään Match show. Tapahtuman läpivienti vaatii vapaaehtoisia talkoolaisia. Työntekijäksi voi ilmoittautua sähköpostilla jasensihteeri.tph@gmail.com. 

 11.-12.6. pidetään jälkileiri. Kouluttajana Pauli Hasu. Leirin hinta on 55,00 € pitäen sisällään koulutukseen ja pientä purtavaa. Leirille otetaan 6-8 koirakkoa ilmoittautumisjärjestyksessä. Sopii kaiken tasoisille. Ilmoittautumisen sähköpostilla sihteeri.tph@gmail.com. 

18.-19.6. järjestetään luonnetesti Raadelman radalla. Tuomareina Jorma Lankinen ja Carita Koskinen. Hinta 55,00 € TPH. jäsenille, muille 65,00 €. 

Elokuussa järjestetään BH-kurssi ja kurssin päätteeksi BH-koe. Kouluttajana Jorma Lankinen. Lisää tietoa myöhemmin. 

Paljon erilaista toimintaa on siis tulossa. Pistäkääpä päivämäärät ylös ja seuratkaapa tiedottelua Facebookista ja nettisivuilta. 

terveisin Juhani Laulajainen Tiedottaja, Turun Palveluskoiraharrastajat 

PS. Tarkistathan myös, että jäsenmaksusi on maksettu ja olet näin ollen oikeutettu osallistumaan TPH:n tapahtumiin

Turun Palveluskoiraharrastajien jäsenkirje 1/2022 

Hei,
Talvi on jo pitkällä ja kevättä kohti ollaan menossa. Sen myötä TPH:n toimintakin vilkastuu ja suunnitteilla on paljon erilaista toimintaa.

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 29.1.2022 ja siellä valittiin vanha johtokunta jatkamaan. Johtokunnan kokoonpanon, viime vuoden palkitut ym. voit käydä lukemassa nettisivuiltamme. Kokouksessa päätettiin säilyttää jäsenmaksut ennallaan eli varsinainen jäsen 30,00 €, perhejäsen 10,00 € ja ainaisjäsen 300,00 €. Yhdistyksen tilinumero on FI26 4309 0010 6352 33. Maksaessasi varsinaista jäsenmaksua käytäthän viitettä 110. Muihin jäsenmaksuihin viestikenttään nimi. Maksathan jäsenmaksusi 15.3.2022 mennessä. Maksamalla jäsenmaksusi saat oikeuden osallistua yhdistyksen järjestämiin koulutuksiin ym. Jatkossa jäsenmaksujen maksamista tullaan seuraamaan tarkemmin.

31.3.2022 klo 19 alkaen sään niin salliessa on tarkoitus taas aloittaa tottelevaisuuskoulutus. Käy tarkistamassa nettisivuilta tilanne.

23.4.2022 klo 10 pidetään kenttätalkoot Haunisissa. Tervetuloa osallistumaan. Talkoissa saatavilla pientä tarjoilua.

Johtokunta päätti ottaa Facebookissa esitetyn esineruutu pop up-haasteen vastaan ja ko. tapahtuma on tarkoitus järjestää 26.4.2022 klo 17 alkaen. Lisää infoa asiasta tulee myöhemmin.

25.5.2022 pidetään Match show. Tapahtuman läpivienti vaatii vapaaehtoisia talkoolaisia. Asiasta tulee lisää tietoa myöhemmin.

Alkukesällä on tarkoitus järjestää kaksi viikonloppuleiriä, metsäjälki- ja hakuleirit. Tarkempaa tietoa näistäkin tulee myöhemmin

.

Paljon erilaista toimintaa on siis tulossa. Pistäkääpä päivämäärät ylös ja seuratkaapa tiedottelua Facebookista ja nettisivuilta.

terveisin

Juhani Laulajainen

Tiedottaja, Turun Palveluskoiraharrastajat

Turun Palveluskoiraharrastajien jäsenkirje 4/2021

Hei

Juhannus on loppuviikossa ja kesälomakausi on viimeistään nyt alkamassa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että TPH:n toiminta jäisi kokonaan tauolle. Kesälläkin on toimintaa ja syksyllä toiminta taas kiihtyy. Ohessa tietoa tulevista tapahtumista.

Edellisessä kirjeessä oli jo maininta koirakuvauksesta ja muutama paikka on vielä vapaana, joten tässä vielä sama uudelleen.

Lauantaina 10.7.2021 TPH:n jäsenillä on mahdollisuus kuvauttaa koiransa ammattikuvaajan toimesta Haunisissa.Kuvauksella on tarkoitus kartuttaa yhdistyksen kuvapankkia nettisivuilla ja Facebookissa käytettäväksi. Kuvien käyttöoikeus jää TPH:n haltuun, mutta koiran omistaja saa myös kolme-neljä muokattua kuvaa itselleen. Kuvauksen hinta on 20,00 €/koira. Kuvaukseen otetaan 12 koiraa ilmoittautumisjärjestyksessä. Maksu suoritetaan yhdistyksen tilille FI26 4309 0010 6352 33 sen jälkeen, kun on saanut vahvistusviestin paikasta. Viestiin koiran ja omistajan nimi.

Ilmoittautumiset osoitteeseen juhani.laulajainen@gmail.com. Kuvaajan otoksiin voi käydä tutustumassa osoitteessa: https://www.valokuvaajamirakuhlman.com/koirat

7.-8.8.2021 järjestetään luonnetesti kahtena päivänä. Talkoolaisia tarvitaan ja työntekijäksi voi ilmoittautua tuija.kardin@gmail.com.

Elokuussa järjestetään BH-kurssi viitenä peräkkäisenä keskiviikkona. Ensimmäinen kerta on 11.8. klo 18 ja viimenein kerta 8.9.2021. Kurssille otetaan kuusi koirakkoa ja ilmoittautumiset 1.8.2021 klo 18-19 Johanna Virtaselle 040 765 0610. Kouluttajana toimii Jorma Lankinen. Kurssin hinta 10,00 €. 15.9. järjestetään BH-koe.

Torstaitottikset alkavat taas 12.8.2021

Hyvää alkanutta kesää ja muistakaapa ottaa taas lämmenneet kelit huomioon, kun autoilette koiranne kanssa.

Terveisin

Juhani Laulajainen

Tiedottaja, Turun Palveluskoiraharrastajat ry

Turun Palveluskoiraharrastajien jäsenkirje 3/2021

Hei

Kesä on jo alkanut ja luonto puhjennut kukkaan. TPH:n toimintakin on vilkastunut ja erilaisia tapahtumia on tulossa. Tapahtumat eivät synny itsestään, vaan niinhin tarvitaan tekijöitä.

Lauantaina 5.6.2021 järjestetään EK-koe. Kokeeseen tarvitaan talkoolaisia. Jokaiselle löytyy tekemistä ja aiempaa osaamistakaan ei tarvita, vaan tehtävään saa opastuksen. Mainio tilaisuus päästä tutustumaan palveluskoirakokeeseen. Ilmoittautumiset talkoisiin osoitteeseen miramari.salonen@gmail.com.

Keskiviikkona 9.6.2021 klo 17 pidetään Haunissa TPH:n kentällä Match Show. Tapahtuma tarvitsee myös tekijöitä ja jos et tule töihin, niin tietenkin osallistut koirasi kanssa tapahtumaan. Ilmoittatumiset työntekijäksi osoitteeseen soileh11@gmail.com.

Lauantaina 10.7.2021 TPH:n jäsenillä on mahdollisuus kuvauttaa koiransa ammattikuvaajan toimesta Haunisissa.Kuvauksella on tarkoitus kartuttaa yhdistyksen kuvapankkia nettisivuilla ja Facebookissa käytettäväksi. Kuvien käyttöoikeus jää TPH:n haltuun, mutta koiran omistaja saa myös kolme-neljä muokattua kuvaa itselleen. Kuvauksen hinta on 20,00 €/koira. Kuvaukseen otetaan 12 koiraa ilmoittautumisjärjestyksessä. Maksu suoritetaan yhdistyksen tilille FI26 4309 0010 6352 33 sen jälkeen, kun on saanut vahvistusviestin paikasta. Viestiin koiran ja omistajan nimi.

Ilmoittautumiset osoitteeseen juhani.laulajainen@gmail.com. Kuvaajan otoksiin voi käydä tutustumassa osoitteessa: https://www.valokuvaajamirakuhlman.com/koirat

Ennakkotietona, että elokuussa järjestetään BH-kurssi, joka huipentuun BH-kokeeseen. Lisätietoa tulee lähempänä nettisivuille.

Hyvää alkanutta kesää ja muistakaapa ottaa taas lämmenneet kelit huomioon, kun autoilette koiranne kanssa.

Terveisin

Juhani Laulajainen

Tiedottaja, Turun Palveluskoiraharrastajat ry

Turun Palveluskoiraharrastajien jäsenkirje 2/2021

Hei,

Kesäaikaan on siirrytty ja lumet ovat kohta pois varjoisimmiltakin alueilta. Treenaamaan tekisi kovasti mieli. Valitettavasti vallitsevien rajoitusten vuoksi olemme epävarmassa tilanteessa tulevaisuuden suhteen. Arkitottisten aloitusta on siirretty ja tällä hetkellä suunnitelmassa on pitää ensimmäiset treenit 29.4.2021.

Maastotreenejä pidetään rajoitetusti. Jälkitreeneistä ilmoitellaan Facebook-sivulla ja haku- ja pekoryhmät ilmoittelevat omia kanavia pitkin.

Kenttätalkoiden ajankohdasta ei ole vielä päätetty, mutta asiasta tiedotetaan kotisivuilla, kunhan ajankohta on päätetty.

Keväälle on suunniteltu urheilupsykologin Emma Hietarinnan webinaari kehon jamielen hallinasta koiraurheilussa. Tarkemmat tiedot tulevat nettiin ajankohdan varmistuttua.

BH-kurssi ja BH-koe on myös päätetty pitää heti, kun rajoitukset antavat myötä. Seuraa tiedotusta nettisivuilta.

Tänä vuonna koiraharrastus on saanut paljon negatiivista julkisuutta. TPH:n hallitus keskusteli myös asiasta ja päätti järjestää kilpailun, jossa tuodaan esille koiraharrastuksen positiivista puolta. 24.4. on valtakunnallinen Koiranpäivä ja silloin teemana on koiran aktivointi ja koiran kanssa harrastaminen. Tähän liittyen järjestämme kilpailun. Ota kuva tai lyhyt video jostain hauskasta tilenteesta, joka on syntynyt koirasi kanssa touhutessa. Facebook sivuille tulee jossain vaiheessa tapahtuma, johon pääset liittämään kuvasi tai videosi. Eniten tykkäyksiä saaneet kuva ja video palkitaan. Nyt kaikki ideoimaan hauskoja kuvia ja videoita.

Kevät terveisin,

Juhani Laulajainen

Tiedottaja, Turun Palveluskoiraharrastajat ry

PS. Tarkistathan, että olet maksanut jäsenmaksusi. Varsinainen jäsen 30,00 €, perhejäsen 10,00 € ja ainaisjäsen 300,00 €. Yhdistyksen tilinumero on FI26 4309 0010 6352 33. Maksaessasi varsinaista jäsenmaksua käytäthän viitettä 110.

Muihin jäsenmaksuihin viestikenttään nimi.

Turun Palveluskoiraharrastajien jäsenkirje 1/2021

Hei,

Pakkanen paukkuu, mutta kevättä kohti ollaan menossa ja pikkuhiljaa TPH:n toimintakin vilkastuu - tietenkin terveysturvallisuus huomioiden.

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 30.1.2021 ja siellä valittiin mm. uusi puheenjohtaja. Hallituksen kokoonpanon, viime vuoden palkitut ym. voit käydä lukemassa uudistuneilta nettisivuiltamme www.turunpalveluskoiraharrastajat.net. Kokouksessa päätettiin myös jäsenmaksuista ja ne säilyivät ennallaan eli varsinainen jäsen 30,00 €, perhejäsen 10,00 € ja ainaisjäsen 300,00 €. Yhdistyksen tilinumero on FI26 4309 0010 6352 33. Maksaessasi varsinaista jäsenmaksua käytäthän viitettä 110. Muihin jäsenmaksuihin viestikenttään nimi. Maksathan jäsenmaksusi 15.3.2021 mennessä.

18.3.2020 klo 19 alkaen sään niin salliessa on tarkoitus taas aloittaa tottelevaisuuskoulutus. Käy tarkistamassa nettisivuilta tilanne. Tervetuloa kaikille jäsenille avoimiin koulutuksiin. Muista asioista, esim. kenttätalkoista tiedotetaan myöhemmin. 

Terveisin Juhani Laulajainen Tiedottaja, Turun Palveluskoiraharrastajat ry