JÄSENTEN KYNÄSTÄ

Tälle sivulle keräämme jäsenistön kirjoituksia koulutuksista, leireistä, eri lajeista ja monenmoisista touhuista koirien kanssa.


MIRA SALONEN ja spu LUCA

Hakuleirillä 24.-25.10.2020

Piikkiössä järjestettiin viikonlopun mittainen hakuleiri lokakuussa, johon minä ja saksanpaimenkoira Luca osallistuimme. Kouluttaja oli jo tuttu edelliseltä leiriltä, joten oli mukava kertoa ja näyttää miten olimme edistyneet edellisleirin opeilla. Silloin aiheena oli ollut hallinta ja maalimieskäyttäytyminen. Hallinnassa on vielä harjoiteltavaa, mutta maalimiehellä Luca on jo itse rauhallisuus. Sitä on ehkä vaikea uskoa niiden jotka koiran tietää.

Tämän leirin "ongelmaksi" olin valinnut treeneissä jo useasti ilmenneen ongelman; Luca ottaa ilmaisurullan suuhunsa jo etsintään lähetettäessä joka on ISO virhe. Rullan saa ottaa suuhunsa vain ja ainoastaan maalimiehen luona, kun koira on löytänyt piilossa olevan etsittävän henkilön. Ensimmäisenä päivänä ei ongelmaa saatu esiin vaan Luca suorastaan toimi oppikirjan mukaisesti täysin oikein. Seuraavana päivänä turhautumisen seurauksena Luca ei toiminutkaan yhtä mallikkaasti vaan teki virheen. Yhdessä mietimme kuinka kertoa koiralle, että näin ei tule toimia. Lopulta keinoksi riitti pelkkä voimakas "EI" käsky ja uudelleen lähetys. Myös turhautumisen ja korkean vietin sietämistä tulisi Lucan harjoitella jotta ei niin helposti sortuisi virheisiin. Myös riittävä liikunta ja energian purkaminen ennen treenisuoritusta todettiin Lucaa auttavaksi keinoksi.